Move

MOVE - your body, mind & prana

INTUITIVE  YOGA

HATHA YOGA

YOGA NIDRA

INTUITIVE YIN


RESTORATIVE YOGA

Vi flödar genom långsamma, mjuka, rytmiska flöden. Tillåtande. Varsamma. Spiralformade, Intuitiva, Grundande rörelser.
En yoga som alla kan vara med på, oavsett erfarenhet. Detta är yogan för dig som vill upptäcka kroppens rytmer, flöden och språk. 
Vi använder oss av olika typer av inriktningar i yogan -och även andra typer av fria rörelser som frigör våra kroppar från blockeringar.
Du behöver
inte ha utövat yoga tidigare. Klassen passar alla nivåer.

Hatha Yoga passar dig som är helt ny inom yogan eller uppskattar ett lugnare flöde. Vi går lugnt igenom de vanligaste positionerna för nybörjare vilket ger dig möjlighet att lära dig grunderna. Vi stannar upp i positionerna en stund för att arbeta upp en bra teknik.

I HathaFlow låter vi kroppens egna rytm få styra flödet - som en dans mellan kroppen & andetaget. I klassen arbetar upp viss styrka i kroppen samtidigt som du gör den smidig. Vi utforskar och lär oss mer kring yogiska andningstekniker (pranayamas), mantran och meditationer. 

Yoga Nidra är guidad yogisk djupavslappning - den "yogiska sömnen". Vi erbjuder den vitalisterande Yoga Nidran i en del av våra klasser samt som separat klass/event. 

Nidran utförs i liggande position. Du tillåter kroppen och sinnet att mjukna in i ett tillstånd som är mellan vakenhet och sömn. I detta tillstånd av djup koncentration och avslappning tillåts både kropp och sinne att healas, vitaliseras och skapa ny energi. Tekniken är mycket användbar både för dig som känner längtan efter stresslindring och för dig som vill nå djupare in i ditt medvetande. Detta är yogisarnas favorit!

 

Yin Yoga är en mer stillsam yogaform där vi håller positionerna mellan 3-6 min för att få en djupgående effekt. Denna yogaform handlar delvis om stillhet - men utan att skapa stagnation. Att känna mjuknandet in i kroppens olika lager och få tid att lyssna in till kroppens språk.
Positionerna utförs alltid liggandes eller sittandes. En mycket vitaliserande & balanserande yogaform. Vi använder yoga-bolster, kuddar, block och bälten som stöd i positionerna. Passar alla oavsett tidigare yogaerfarenhet.


I vår Intuitive Yin är ledordet Utforskande. Vi bjuder vi fortfarande in till stillhet - men utforskar balansen mellan Yin och Yang, vad kroppen förmedlar & hur vi kan möta den. Den Intuitiva Yinen ger frihet att utforska, möta kroppens behov och vår unika konstitution - utan yttre koncept.

Intutive Yin går som kurs varje termin. I kursen väver vi också in mantra, shanting, fria rörelser, meditation & pranayama.

 

Essensen i restorative yoga är djup återhämtning och återuppbyggnad. Vi stannar mellan 5-20 minuter i varje position i stillhet, tystnad och vila. Du bjuds in till att stanna upp, koppla av och finna stillhet. Med hjälp av olika yogapostitioner skapar vi förutsättningar för kropp, nervsystem och sinne att varva ner. I positionerna vilar vi med hjälp av “props” (yogahjälpmedel) i form av bolsters, klossar och filtar. Klassen passar alla oasvett yogaerfarenhet. Ofta inkluderas Yoga Nidra eller meditationspraktik i klassen.