Essence

ESSENCE- our OM

Jag som driver Yoga Chandra heter Johanna.
Min väg in till yogan & naturmedicinen har varit genom fascinationen av människans egna läkekraft, kroppens inneboende intelligens och den somatiska rörelsens betydelse. Som ung tonåring blev jag introducerad till yogan och det indiska hälsosystemet Ayurveda. Det har nu gått snart 25 år sen jag stod med fötterna på den första yogamattan och i samma tid började utforska Ayurveda. Jag har sen dess fortsatt med utbildningar både nationellt och internationellt för att fördjupa & förädla mina kunskaper - och är i dag bland annat internationellt högskolecertifierad inom Ayurveda & Pancha Karma, Yogalärare inom flera stilar, Somatic facilitator & Reiki Master. Jag har också studerat på universitetsnivå inom folkhälsovetenskap.


Yoga Chandra vilar på tre visdomar: Yoga och somatisk rörelse, traditionell Ayurveda & Reiki. Alla med intentionen om att skala av lager, öppna de portarna som håller läkning och hitta hem till vår inneboende Essens, ditt OM. 

Ordet Chandra (चन्द्र) betyder måne på sanskrit. 

Jag har min grund & andliga praktik i den tibetanska buddhimen och har även studerat inom andra traditioner så som shamanism. Förankrad i det vetenskapliga och med en fascination av det mystiska - vilket båda vävs in i mitt arbete. Yogan delar jag intuitivt där jag även för in element av poesi, shanting av mantran, somatiska terapier och/eller fria rörelser. Med uppmuntran om att lyssna på din egen kropps viskningar. Min ambition är att dela mitt arbete med största ödmjukhet, autentiskt & i trygghet för dig. Med intentionen om skapa en atmosfär som berör - oavsett om det är på yogamattan, i en privatsession eller behandling hos oss.


V A R M T   V Ä L K O M M E N! Vi har öppna klasser, kurser & ceremonier på studios i Göteborg. Våra behandlingar sker i egna lokaler i Munkebäck. Till hösten flyttar vi in i en större lokal med mer utrymme för rörelse samt skapandet av ett ayurvediskt center.


Vi är anslutna till Svenska Friskvårdsförbundet och har klientförsäkringar genom dem. Vi är även anslutna till Förenade Reikiförbundet i Sverige. 

OFFERINGS

 •  Ayurvedisk hälsorådgivning
 • Ayurvediska behandlingar
 • Healingsessioner
 • Yoni steaming (Yoni swedana)
 • Ritualer & ceremonier
 • Kurser & utbildningar
 • En helhet inom ayurvedisk kvinnohälsa
 • Yogiska, tantriska & shamanska tekniker
 • Privat yoga, meditation & somatisk utforskning
 • Yogaklasser 
 • Mentorskap


TESTIMONIALS

"Skall du lära dig Reiki, låt din lärare vara Johanna. Hon är välutbildad med en stor kunskap som hon delar med sig av till dig. Kursen har ett väl planerat upplägg där du lär dig både teori & praktik. Kursmaterialet är enkelt att följa efter kursen. Johanna släpper dig inte utan finns kvar efter kursen för frågor & vägledning. Denna kursen var en födelsedagspresent till mig själv. Det är den bästa födelsedagspresenten jag någonsin fått! Att få spendera en dag med Johanna har varit så mysigt & lärorikt. Johanna är en fantastisk människa med mycket kärlek & rik på kunskap.
Tack Johanna <3"
- Kursdeltagare Reiki

"En givande kurs, bra inblick och övningar i Reikins värld".

Kursdeltagare Reiki

"Hej,  Nu har jag hunnit smälta och tänka till kring mitt besök hos dig i fredags....

Jag är helt förundrad över hur du lyckas med bedriften att skapa en helt fantastisk känsla. När jag gick därifrån kände jag mig så lugn, tom och på något märkligt sätt beslutsam. Hela kroppen genomsyrades av en skön obeskrivlig känsla. Jag har sovit helt otroligt gott och varit pigg när jag vaknat. Jag är så glad att xxx tipsade om dig. Tack för att du gör skillnad."
- WombWisdom healing klient


"Ända sen första kursen jag gick hos dig så har jag känt sån tacksamhet. Tacksamhet för att jag träffat dig och blivit inbjuden i din yogavärld. Det du gör i yogastudion är fantastiskt. Du förmedlar sån värme och trygghet, vilket gör att klasserna alltid är så fulla av kärlek och är så avspända. Det slår mig alltid på vägen hem från yogan att jag känner sån glädje. Glädje för att yogan gör så gott för kroppen och psyket, men också för alla man möter. Jag kan inte deras namn och träffar de bara en gång per vecka, men ändå delar vi saker ihop och skrattar tillsammans. 
Du skapar verkligen magi Johanna och är otroligt duktig på de du gör. Och det är så fint att du delar med dig av det i dina yogaklasser".

- Yogi

"Efter en intensiv arbetsvecka hade jag en bokad Marmabehandling hos Johanna en fredag eftermiddag. Det var första gången och jag visste inte riktigt vad jag förväntade mig. När behandlingen var också min trötthet över. Jag kände mig både uppfylld och lugn i både kropp & själ. Känslan fanns kvar hela helgen!

Nu har jag bokat behandlingen igen.

Tack Johanna för din lyhördhet och kunnande. "

- Ayurvedisk Marma-klient

"En jätte fin kurs och Johanna är jätteduktig!"
- Kursdeltagare Reiki

"Jag går härifrån med en härlig känsla av styrka, förståelse, ödmjukhet och kärlek till mig själv och alla systrar där ute"

- Kursdeltagare till förlagan till "MOON ~cyclic living"

"Alla kvinnor bode få chans att delta i en sån här kurs - och få prata så avkopplat och kärleksfullt om mens, kvinnokroppen och styrkan det ger. <3 Tack!"
- Kursdeltagare till förlagan till "MOON ~cyclic living"

"Tack igen för den fina stunden! Känner mig varmare, mjukare och mer grundad efter din beröring. Din närvaro skapar tillit och värme"
- Ayurvedisk Abhyanga klient

"TUSEN TACK FÖR SENAST!! WOW!! Du anar inte vilken positiv effekt det gav på både kropp & knopp......"

- Ayurvedisk Abhyanga klient

"En dag med bra kunskap. Förståelig teoridel. Johanna vägleder in i Reikin på ett varmt sätt så att man vågar hitta sitt inre. Tack!"
- Kursdeltagare Reiki

"Johanna är helt underbar. Så mycket glädje och kärlek. Förstående och "mänsklig". Så nöjd med denna kursen! Tack för att du finns <3

Kursdeltagare Reiki

"Johanna har en förmåga att föra vidare en kunskap med lätthet, glädje och entusiasm! Med sin fina energi vägledde hon oss igenom en resa som kommit att förändra mitt sätt att se på energi, livet & kärleken till mig själv <3

Kursdeltagare Reiki

"Johanna vägledde mig igenom de somatiska övningarna med stor kunskap & ödmukhet. Min första session kändes enormt befriande och jag kände hur laget av känslor som lagrats djupt inom mig plötsligt fick rörelse och hittade sin väg ut. Jag kände inte längre samma typ av sorg/smärta och även om det finns fler laget av emotioner att skala bort, så är jag enormt tacksam för hur min kropp med  lätthet tog sig igenom de tuffa övningarna. Tack Johanna för att du ger space för mig att lyssna på min kropp <3
- Privatklient Somatisk rörelse

"Johanna är en fantastisk lärare & guide. Hon gjorde kursens innehåll lättillgängligt & enkelt att förstå. Att få lära av Johanna, bli guiden & hållen har varit magiskt. Det finns så mycket jag kommer att ta med mig från kursen men framförallt att allt jag behöver redan finns inom mig. Tack, Tack, Tack <3.
- Kursdeltagare Reiki

"Hej Johanna, Stort tack för din och bra klass i går. Det är fantastiskt vad 75 min kan göra och hur du kan läsa av energirena i rummet. Mycket av det du sa om spänningar, prana etc var saker som jag, några minuter inann du pratade om det, låg och tänke på (även om vi skulle köra mindfulness). Det var som om du kunde läsa och höra min kropp och mitt sinne!!!".

- Yogi

"Jag är jätteglad att jag FÅR vara med! Du är verkligen det bästa som hänt mitt liv, för min hälsa, min självkänsla och mitt psyke. Det är verkligen magiskt och det ger så mycket för alla sinnen att vara med på din yoga Johanna"

- Yogi

"Tack älskade du. Behövde detta så så mkt. Så tryggt och fint med dig som alltid".
- Yogi

"Denna kurs har tagit den värdefulla självkärleken, självmedkänslan, självomsorgen till en helt ny högre nivå som jag känner vördnad för. Johanna är en av våra viktigaste ledare!"

- Kursdeltagare till förlagan till "MOON ~cyclic living"

"En kurs som är livsomvälvande. Teori och praktik blandas i fin balans. Gå kursen! En uppmaning till alla"

- Kursdeltagare till förlagan till "MOON ~cyclic living"

"Fantastisk kurs med inspiration och samhörighet. Lärt mig mycket om mig själv"

- Kursdeltagare till förlagan till "MOON ~cyclic living"

"Tänkte på det i dag att waoh- den energin som skapas i dina grupper, det är så oerhört fint! Prestigelöst, vamt och kärleksfullt. Du är en sån stor inspiration och starkt lysande stjärna! Sluta aldrig att lysa med ditt ljus. "

- Yogi

"Johanna har från första gången jag träffade henne gett mig ett engagerad och kunnigt bemötande. Hon ger mig ovärderliga råd och hjälper mig att succesivt göra de förändringar jag  känner mig redo för, för att få balans i kropp och sinne."

- Ayurveda-klient med besvär av IBS och sköldkörtelproblematik

"Du förstår nog det redan men ÄLSKAR Dina pass och din yin. Och framförallt är du en sådan fantastisk guide/tränare och vägledare för oss".

- Yogi

"Alltid lika underbart att vara med på Johannas kurser <3 Så pedagogisk, kunnig och framförallt lättsam & ger massor av värme. <3 "
- Kursdeltagare Reiki

"Kursen kändes varm, fin och trogen Usui Reikis principer - kryddad med Johannas egna härliga personliga energi. Fin upplevelse. 
Med det praktiska hade jag föredragit en heldag/helg men nu förstår jag verkligen syftet med en halvdag längre fram....det tillförde ett extra djup till kursen. TACK Johanna för denna fina start av min reikiresa och för det fina trygga space du skapat för oss alla. Love!
- Kursdeltagare Reiki