Yoga

INTUITIVE  YOGA

HATHA YOGA

YOGA NIDRA

INTUITIVE YIN


RESTORATIVE YOGA

Vi låter oss flöda genom långsamma, mjuka, rytmiska flöden. Tillåtande. Varsamma. Spiralformade, Intuitiva, Grundande rörelser.
En yoga som alla kan vara med på, oavsett erfarenhet. Detta är yogan för dig som vill upptäcka kroppens rytmer och magi. Här finns inget rätt eller fel - bara en upptäcksfärd inom dig själv. Vi lär känna vår inre kraft, lär oss metoder för att stötta den samt använda den. 
Vi använder oss av olika typer av inriktningar i yogan - även andra typer av fria rörelser som frigör våra kroppar från blockeringar.
Du behöver inte ha utövat yoga tidigare. Klassen passar alla nivåer.

Hatha Yoga passar dig som är helt ny inom yogan eller uppskattar ett lugnare flöde. Vi går lugnt igenom de vanligaste positionerna för nybörjare vilket ger dig möjlighet att lära dig grunderna. Vi stannar upp i positionerna en stund för att arbeta upp en bra teknik.

I HathaFlow låter vi kroppens egna rytm få styra flödet - som i en dans mellan kroppen & andetaget. Vi uppmuntrar dig att hitta in i din egen kropp, lyssna på dess signaler och rytmer. I klassen arbetar upp viss styrka i kroppen samtidigt som du gör den smidig. Vi utforskar och lär oss mer kring yogiska andningstekniker (pranayamas) och meditationer. Vi avslutar vanligtvis med avslappning. Klassen är 75 min om inget annat anges.

Yoga Nidra är en guidad yogisk djupavslappning - den "yogiska sömnen". Vi erbjuder den vitalisterande Yoga Nidran i en del av våra klasser samt som separat klass/event. 

Nidran utförs i liggande position. Du tillåter kroppen och sinnet att hamna i ett tillstånd som är mellan vakenhet och sömn. I detta tillstånd av djup koncentration och avslappning tillåts både kropp och sinne att healas, vitaliseras och skapa ny energi. Tekniken är mycket användbar både för dig som behöver stresslindring och för dig som vill nå djupare in i ditt medvetande. Den är mycket behaglig att utföra. Detta är yogisarnas favorit!

Yoga Nidran guidas på svenska och finns i olika omfattning och med olika teman. Vi erbjuder även inspelade Yoga Nidras som kan köpas och skickas då som ljudfil. Kontakta oss om du vill ta del av dessa. 

 

Yin Yoga är en stillsam, meditativ yogaform där vi håller positionerna mellan 3-6 min för att få en djupgående effekt. Denna yogaform handlar om stillhet utan stagnation. Att känna visdomen som sker i passiviteten, bortanför Görandet och istället landa in i Varandet.
Positionerna utförs alltid liggandes eller sittandes och hålls under flera minuter, ofta med fokus på höfter och ländrygg. Vi strävar inte efter en muskel-stretch i YinYoga utan istället en "krypning" i bindväven som anses ha en renande effekt på kroppen. Yin är motvikten till den mer fysiska, Yangbaserande, yogan och är ett bra komplement till annan träning/yoga. Denna yogaform är stressreducerande och övar upp din förmåga till mindfulness (medveten närvaro). Vi använder yoga-bolster, kuddar, block och bälten som stöd i positionerna. Passar alla oavsett tidigare yogaerfarenhet och ger effekter som en mjukare kropp, lugnare sinne och ett ökat flöde av Prana (livsenergi).


I Intuitive Yin strävar vi fortfarande efter stillhet - men utforskar hur vi landar dit & vad kroppen behöver samt hur vi kan möta den. Den Intuitiva Yinen ger frihet att utforska, lyssna in och möta kroppen & sinnets behov. 

Intutive Yin går som kurs varje termin. Klassen är 75 min om inget annat anges.

 

Essensen i restorative yoga är djup återhämtning och återuppbyggnad. Vi ligger mellan 5-20 minuter i varje position i stillhet, tystnad och vila. Du bjuds in till att stanna upp, koppla av och finna stillhet. Med hjälp av olika yogapostitioner skapar vi förutsättningar för kropp, nervsystem och sinne att varva ner. I positionerna vilar man med hjälp av “props” (yogahjälpmedel) i form av bolsters, klossar och filtar. Klassen passar alla oasvett yoga-erfarenhet. Positionerna är mjuka och behagliga att utföra.  Restorative yoga är extra gynnsann för dig som har drabbats av utmattningssyndrom eller har stressproblematik.  


Ges som drop-in klass. Klassen är 75 min om inget annat anges.