Women Medicine

Yoni Steaming är en fantastisk metod! Det finns dock kontraindikationer som är viktiga att ta hänsyn till ex: pågående infektion, menstruation/blödning, graviditet eller om du önskar bli gravid samt postpartum blödning. Ev piercing i omrdet behöver tas bort.


Yoni Steaming ska aldrig ersätta sjukvård & behandling.


Women Medicine är en del av den Ayurvediska visdomen och utgår från kvinnan och hennes kropp & inre rytmer.
Ursprungsfolken och våra Förmödrar har sen urminnes tider ansett Womben vara den heligaste & mest kraftfulla platsen. Livmodern och Yoni är också en del av sacral chakrat där kreativitet och manifestation av våra inre drömmar & visioner kan få komma till uttryck  - och det är bland annat här den gudomliga energin Shakti flödar. Det spelar ingen roll om du har din fysiska livmoder kvar eller ej - kraften och energin finns alltid där. YONI STEAMING

Hukbad är en gammal tradition som använts - och fortfarande används -  i många delar av världen. Den används både för sina hälsobringande effekter men också för att återknyta relationen med vårt underliv och kraftcenter. Hukbad - eller Yoni Steaming som vi kallar det - är ett fantastisk sätt att reconnecta med sitt gudomliga kraftcenter -Livmodern- samt att praktisera självkärlek.

Yoni
(योनि) är sanskrit och syftar till livmoder och vagina. Att steama lösgör spänningar och ökar blodcirkulationen vilket ger en behaglig känsla av avslappning och healing.
Örter anpassas efter din intention med sessionen. 


Yoni Steaming kan göras i privatsession hos oss. Vi erbjuder dig då att bli guidad genom steamingen. Om du hellre önskar steama i stillhet så erbjuds du en guidad Yoga Nidra (avslappning) efter steamingen - då med fokus på livmoder, Womben.  Örter ingår.
Vi erbjuder även konsultationer per telefon för dig som vill börja steama hemma.

Förutom att det är ett behagligt sätt att ge sig själv självkärlek så finns många hälsofördelar med Yoni Steaming. Du kan med fördel använda denna metod vid ex: 


  • Återkommande obalanser i underlivet
  • Återfinna en balanserad menstruationscykel ex för lång eller för kort cykel
  • Återskapa balans i slemhimmor
  • Minska menstruationssmärtor
  • Avslappning i bäckenet och slidväggar
  • Oregelbunden menstruationscykel
  • Öka sexlust och släppa energimässiga blockeringar
  • För att främja kontakten med den gudomliga feminina energin


YONI STEAMING ÖRTBLANDNINGAR

Vi erbjuder örtblandningar (2 mån) för dig som redan steamar hemma. Vi rekommenderar alltid en konsultation om du är ny för steaming och inte använt steaming-örter innan. Konsultationer erbjuds både fysiskt & per telefon.

Nedan ser du våra örtblandningar för Yoni Steaming.
Kontakta oss alltid vid beställning för att veta vilka egenskaper blandningarna har.
Observera att du måste meddela eventuella allergier till oss vid beställning av örter.
Shakti Woman -
Härlig örtblandning som passar alla utan symptom eller obalans. 


Shakti Kama (Yoni Love)
För dig utan symptom som vill öka känsligheten i vaginan & boosta ditt sexliv.


Shakti Ma
Renande örtblandning


Shakti Surya
Antibakteriell & renande


Shakti Chandra
Lugnande & kylande örtblandning


Shakti Prana
Balanserande örtblandning

WOMB WISDOM
Vårt enorma kraftcenter Womben har all din potential till kreativitet, skapandet & manifestation av Livets magi- både ditt eget i detta jordeliv och skapandet av nytt liv. Det är här kraften och styrkan att förverkliga dig själv sitter. Att aktivera denna visdom inom dig samt arbeta med blockeringar här är viktigt för att vi ska plocka bort det som hindrar oss i vår egen utveckling. Allt för att du ska kunna ta emot Livets sötma & njutning. Shakti är den skapande kraften som vi genom WombWisdom arbetar med. 

PRIVAT WOMB WISDOM RITUAL 
WombWisdom-sessioner kan se olika ut men innebär ofta att använda flera metoder så som Yoni steaming, Yoga, healing med eller utan kristaller, visualiseringsövningar, andningsövningar, mudras (handpositioner i meditation), cacao, örtmediciner &/eller guidad avslappning/trumresa.
Vi inleder alltid med ett samtal. Syftet är att ge kunskap & praktiska övningar du kan använda dig av hemma mellan våra sessioner. Genom metoderna frigör vi energin och aktiverar din koppling till den kosmiska energin - vilket ger dig tillgång till din inre visdom och kraft, utan påverkan och blockering skapade av rädslor & trauman. 


Att heala vår Womb är att heala oss själva, våra förmödrar och dem som kommer efter oss!
Ofta bär vi livets upplevelser & känslor i Womben och att frigöra dessa är att frigöra oss själva. 


Du kan kombinera Womb Wisdom med ex Yoni Steaming eller Moon Mandala session (läs mer nedan). Se vår prislista för de olika kombinationerna.
“The condition of women’s wombs also directly reflects the condition of women’s minds, spirits, and actions.  The womb is a storehouse of all our emotions.”
― Queen AfuaÖPPNA WOMB WISDOM CEREMONIER
Vi arbetar även i ceremonier och workshops med tema kring Womben & den feminina kraften.
Datum för nästa ceremoni hittar du under Schema

MOON WOMAN


Kvinnan står i stark kontakt med månen och hennes faser. Oavsett hur dina cykler ser ut, så återfinns rytmen av mörker & ljus, expansion & kontraktion. I varje andetag, i våra och naturens årstider, i våra kroppar över dygnets timmar och i vår menstruationscykel. Vi vill uppmuntra dig att se cyklerna, rytmerna av din egen kropps intelligens. Att uppskatta, ge utrymme till, förstå och ge tillit till kraften i rytmen. “The price for freedom may be high, but the price that we pay for being imprisoned

and cut off from the very root of our being is even higher.”
― Queen Afua
PRIVAT MOON MANDALA RITUAL- dina inre rytmer & cykler

Vi erbjuder Moon Mandala-sessioner som med fördel kan kombineras med Womb Wisdom och/eller steaming. Här får du kunskap kring dina inre rytmer utifrån det ayurvediska perspektivet, de inre årstiderna och hur du kan ge näring till varje fas. En session för dig som önskar leva mer i synk med din inre cykel - eller för dig som upplever besvär i samband med cykeln.
Du får med dig skriftligt material & Moon Mandala tracker för 3 månader att fylla i för din egen skull.
Det är här arbetet med din egen unika mån-/menscykel börjar. En ovärderlig grund för dig som har besvär i dag, praktiserar yoga eller är kvinna och vill läka djupgående obalanser.


ÖPPNA MOON WOMAN CIRCLES
Vi bjuder in till cirklar & ceremonier- ofta i samband med Fullmåne/Nymåne. Dessa kan innehålla ceremoniell Cacao, plantmedicin och/eller Goddess Oils med eteriska oljor som stöd i din process.

Datum för nästa ceremoni hittar du under Schema