Ayur Women Medicine

Women Medicine är en del av den Ayurvediska visdomen och utgår från kvinnan och hennes kropp & inre rytmer. Ayurvedan erbjuder metoder för att närma oss Sattva ~ harmoni ~ i alla livets skeden så som för den blödande kvinnan, den gravida & post-gravida kvinnan samt kvinnan som träder in i Visdomens tid (klimakteriet).
Upplever du problem vid pms, menstruation eller äntran av klimakteriet?  Kanske är du gravid eller precis genomgått en förlossning? Att förstå kroppens behov och ge extra kärlek & näring till sig själv under livets olika faser kan vara avgörande för välmåendet långsiktigt. 
Behandlingsmetoder är traditionella ayurvediska metoder.

Yoni & Womben anses vara den heligaste och mest kraftfulla platsen - en del av rot- och sakral chakrat där kreativitet och skapandet av våra inre drömmar & visioner kan få bringa födelse.  Att ta tillbaka denna visdom innebär att vi också tar tillbaka kraften! 

Välkommen att dyka ner i visdomen kring dina inre rytmer & din kropps inneboende intelligens! 

YONI SWEDANA/STEAMING

Yoni Swedana, eller Yoni Steaming som det också kallas, är en gammal tradition som använts i många delar av världen - såväl i den ayurvediska traditionen som i de nordiska länderna. Den används både för sina hälsobringande effekter men också för att återknyta relationen med vårt underliv och kraftcenter. Yoni (योनि) är sanskrit och syftar till livmoder och vagina. Att steama lösgör spänningar och ökar blodcirkulationen vilket ger en behaglig känsla av avslappning och healing. Vi jobbar med de fem elementen, örternas egenskaper & din intention med sessionen - som kan vara fysisk eller mer subtil.
Du kan välja att göra en steaming session hos oss där du får testa steamning och lära dig att praktisera metoden hemma. Du kan även boka telefonkonsultation för att starta din steamingpraktik hemma. Detta är en mycket fin visdom - men ska behandlas med försiktighet då det finns kontraindikationer. Kontakta oss för mer info.


Förutom att det är ett behagligt sätt att ge sig själv självkärlek så finns många hälsofördelar med Yoni Swedana. Du kan med fördel använda denna metod vid ex:


  • Återkommande obalanser i underlivet
  • Återfinna en balanserad menstruationscykel ex för lång eller för kort cykel
  • Återskapa balans i slemhimmor
  • Minska menstruationssmärtor
  • Avslappning i bäckenet och slidväggar
  • Oregelbunden menstruationscykel
  • Öka sexlust & släppa energimässiga blockeringar
  • För att främja kontakten med ditt kraftcenter


YONI SWEDANA ÖRTBLANDNINGAR

Vi erbjuder örtblandningar (1 paket örter räcker 8-10 gr) för dig som redan steamar hemma. Vi rekommenderar alltid en konsultation om du är ny för steaming och inte använt steaming-örter innan. Konsultationer erbjuds både fysiskt & per telefon. Observera att du måste meddela eventuella allergier till oss vid beställning av örter.


Shakti Woman 
Härlig örtblandning som passar alla utan symptom eller obalans. 


Shakti Kama (Yoni Love)
För dig utan symptom som vill öka känsligheten i vaginan & boosta ditt sexliv.


Shakti Ma
Renande örtblandning.


Shakti Surya
Antibakteriell & renande.


Shakti Chandra
Lugnande & kylande örtblandning.


Shakti Prana
Balanserande örtblandning.

WOMB WISDOM RITUAL - djupgående healing
Ditt enorma kraftcenter Womben har enligt Ayurveda all din potential till kreativitet, skapandet & manifestation av Livets magi- både ditt eget i detta jordeliv och skapandet av nytt liv. Det är här kraften och styrkan att förverkliga dig själv sitter. Att aktivera denna visdom inom dig samt arbeta med blockeringar här är viktigt för att vi ska plocka bort det som hindrar oss i vår egen utveckling. Allt för att du ska kunna ta emot Livets sötma & njutning. Shakti är den skapande kraften som vi genom WombWisdom arbetar med.  


WombWisdom-sessioner kan se olika ut men innebär ofta att använda flera metoder så som healing med eller utan kristaller, massage, värmeomslag, yogiska tekniker, visualiseringsövningar, andningsövningar, mudras (handpositioner i meditation), cacao, örtmediciner &/eller guidad avslappning/trumresa.
Syftet är att ge kunskap & praktiska övningar du kan använda dig av hemma. Genom metoderna frigör vi energin och aktiverar din koppling till energin - vilket ger dig tillgång till din inre visdom och kraft, utan påverkan av blockeringar. 
Denna session är för dig som önskar arbeta energimässigt genom att connecta med kraften & skapa djupgående healing.


Tips! Kombinera Womb Wisdom med ex Yoni Swedana/Steaming eller Moon Mandala session (läs mer nedan). Se vår prislista för de olika kombinationerna.

MENARCHE & MOON MANDALA - för den blödande kvinnan. Dina inre årstider & måncykeln.

Kvinnan står i stark kontakt med månen och hennes faser. Oavsett hur dina cykler ser ut så återfinns rytmen av mörker & ljus, expansion & kontraktion - i varje andetag, i våra inre och naturens yttre årstider, i våra kroppar över dygnets timmar och i vår menstruationscykel. Vi vill uppmuntra dig att se cyklerna, rytmerna av din egen kropps intelligens. Att uppskatta, ge utrymme till, förstå och ge tillit till kraften i rytmen.

Vi erbjuder Moon Mandala-sessioner för den blödande kvinnan. Här får du kunskap utifrån det ayurvediska perspektivet, de inre årstiderna och hur du kan ge näring till varje fas i menstruationscykeln. Denna session är för dig som önskar leva mer i synk med din inre cykel - eller för dig som upplever besvär i samband med cykeln så som menstruationssmärtor, PMS problematik mm. Kan med fördel bokas i samband med steaming eller wombwisdom.

Du får teoretiska kunskaper, ayurvediska råd och material att ta med hem. Det är här arbetet med din egen unika mån-/menscykel börjar - en ovärderlig grund för dig som har besvär i dag, praktiserar yoga eller vill stötta menscykeln.

Vi erbjuder även Menarche-ceremonier för att ge kunskap, inspiration och en ceremoni vid äntran av det cykliska varandet & synkronisiteten med månen.


Kursen "Kvinnans inre årstider" samt återkommande MoonWoman circles är öppna för alla som önskar fördjupa kontakten med månfaserna och sin egen kropps rytmer i grupp. Se schema för nästkommande kursstart eller ceremoni. 

Till höger/nedan finner du Moontracker att skriva ut för att tracka din cykel hemma. Kopiera bilden & klistra in i ett worddokument, skriv ut (du kan behöva justera inställningar för utskrift för att den ska fylla ett A4) . 


MOTHERING THE MOTHER - under graviditet samt post partum
Graviditet & förlossning är en initiering - där kvinnan föds på nytt tillsammans med sin lilla bebis.
De första 45 dagarna efter förlossning är, enligt Ayurveda, av stor vikt för att kvinnan ska kunna må bra, läka & leva i harmoni under lång tid framöver. Vi erbjuder den ayurvediska kunskapen kring hur vi kan ge djup näring på alla plan för att optimera läkning, stärka relation till bebisen samt stötta modern under en så vacker & omvävlande tid. 

Hos oss hittar du tradionella Ayurvediska metoder för att stötta dig under den sista trimestern av graviditet samt post partum. Förutom Ayurvediska livsstilsråd erbjuder vi särskilda behandlingar & kurer för dig - bland annat traditionell ayurvedisk Belly Binding, medikerad Ghee & MotherWomb massage mm.


Vi skräddarsyr ett upplägg enligt din intention. Kontakta oss för mer info & bokning. 
Specifika behandlingar kan också bokas separat.