Yoga Nidra

YOGA CHANDRA- ett holistiskt hälsoföretag & yogastudio

YOGA NIDRA

 

Yoga Nidra är en yogisk djupavslappning som kallas "yogisk sömn". Den utförs liggande i savasana-ställning där du blir guidad genom avslappningen. Det finns flera olika typer av YogaNidra med olika teman varpå vi varvar mellan olika teman.

Nidra betyder sömn och du uppnår efter en stund en sömnlös sömn där kroppen sover men sinnet är vaket. Tillståndet är kopplat till våra hjärnvågor och sägs ha en rad positiva effekter så som frigörande av minnen, ökad tillstånd av medveten närvaro, kroppsmedvetenhet och som avslappning för muskler och sinnet.

 

Yoga Nidra används även för att hantera flera olika obalanser och psykiska svårigheter. Bland annat ingår Yoga Nidra i ett program som används för att behandla posttraumatisk stress hos krigsveteraner i USA. Läs mer här

Yoga Nidra är dock mycket gynnsam för alla som strävar efter en fysisk och mental återhämtning för att få mer energi och ork i vardagen. Detta genom att bland annat uppnå en djup avslappning vilket ger oss återhämtning så väl fysiskt men också mentalt.

 

Ta på dig sköna kläder och en extra tröja. Vi startar Yoga Nidra klassen med några sköna yogaövningar för att förbereda kroppen för stillhet. Yoga Nidran utförs i olika omfattning (längd) men generellt guidas du igenom en 30 min avslappning.

Vi guidar yoga nidran på svenska.

 

 

Effekter av Yoga Nidra är:

 

--->> Stresslindring

--->> Fysisk och mental avslappning

--->> Ta igen sömn. 20 min Yoga Nidra sägs motsvara 3 timmars sömn

--->> Ökad koncentrationsförmåga

 

Johanna har fördjupat sina kunskaper inom denna metod och vi fortsätter att ge våra populära Yoga Nidra klasser under terminen. Emellanåt sker klass med endast Yoga Nidra och emellanåt tillsammans med Yin, Restorative eller Hatha praktik. Går du någon av våra kurser så ingår Yoga Nidra som ett inslag.

Se aktuellt schema för nästkommande klass.

Copyright @YOGA CHANDRA 2020 All Rights Reserved

Yoga Chandra är den lilla personliga shalan i östra Göteborg., Bagaregården. Johanna är utbildad Hälsoutvecklare, Ayurvedisk terapeut, mindfulnessinstruktör och yogalärare. 

Hon har studerat för några av Sveriges främsta yogalärare och har en inriktning mot lugnt Hathaflow och YinYoga. 

LET YOUR INNER LIGHT SHINE

KOMMANDE EVENTSYINYOGA-KURS 6 gr

9 Nov ~ Studion @18.15


YINYOGA 2,5 timme

15 Nov ~ Studion @18.15