Yoga

YOGA CHANDRA- ett holistiskt hälsoföretag & yogastudio

HATHA BASIC

 

 

Hatha Basic är grundkursen för dig som är helt ny inom yogan. Vi går lugnt igenom de vanligaste positionerna för nybörjare vilket ger dig möjlighet att lära dig grunderna. Vi stannar upp i positionerna en stund för att arbeta upp en bra teknik. På så sätt lär du dig att yoga med mindre skaderisk. 

I klassen arbetar upp viss styrka i kroppen samtidigt som du gör den smidig. Vi utforskar och lär oss mer kring yogiska andningstekniker (pranayamas) och meditationer. Vi avslutar vanligtvis med avslappning. Klassen är 75 min om inget annat anges.

HATHA NIVÅ II

 

Fortsättningskurs är för dig som gått vår grundkurs eller motsvarande. Du känner förmodligen till några av de vanligaste positionerna och vill utforska mer inom yogan. Vi arbetar för att hitta stabilitet och flexibilitet i kropp & sinne och stannar upp kort i varje position. Vi provar också enklare flöden mot slutet av kursen.

Tillsammans med medveten närvaro (mindfulness) i varje position arbetar du även med sinnet.

I varje klass ingår pranayama (andningsövning) samt en kortare meditation där vi testar olika tekniker. Vi avslutar med avslappning. Klassen är 75 min om inget annat anges.

YOGA NIDRA

 

 

Yoga Nidra är en guidad yogisk djupavslappning. Vi erbjuder den vitalisterande Yoga Nidran i en del av våra klasser samt som separat klass. När den utförs i separat "Yoga Nidra klass" ingår förberedande övningar & pranayamas. 

Nidran utförs i "död mans position"- savasana- dvs liggande på golvet och du tillåter kroppen och sinnet att hamna i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn. I detta tillstånd av djup koncentration och avslappning tillåts både kropp och sinne att healas, vitaliseras och skapa ny energi. 
Tekniken är mycket användbar både för dig som behöver stresslindring och för dig som vill nå djupare in i ditt medvetande. Den är mycket behaglig att utföra! Detta är yogisarnas favorit! <3 Yoga Nidran guidas på svenska och finns i olika omfattning ex 45 min och 20 min. Du kan läsa mer om Yoga Nidra här

YIN YOGA

 

 

Yin Yoga är en stillsam, meditativ yogaform där vi håller positionerna mellan 3-10 min för att få en djupgående effekt. Denna yogaform handlar om att förädla vårt sinne & vår kropp på djupare nivå. Positionerna utförs alltid liggandes eller sittandes och hålls under flera minuter, ofta med fokus på höfter och ländrygg. Vi strävar inte efter en muskel-stretch i YinYoga utan istället en "krypning" i bindväven som anses ha en renande effekt på kroppen. Yin anses som en motvikt till Yangbaserande yoga - de mer fysiskt utmanande yogan och är ett bra komplement till annan träning/yoga. Denna yogaform är stressreducerande och övar upp din förmåga till mindfulness (medveten närvaro). Vi använder yoga-bolster, kuddar, block och bälten som stöd i positionerna. Passar alla oavsett tidigare yogaerfarenhet och ger effekter som en mjukare kropp, lugnare sinne och ett ökat flöde av Prana (livsenergi).

Går som kurs varje termin. Klassen är 75 min om inget annat anges.

RESTORATIVE YOGA

 

 

 

Essensen i restorative yoga är återhämtning och återuppbyggnad. Vi ligger mellan 5-20 minuter i varje position i stillhet, tystnad och vila. Du bjuds in till att stanna upp, koppla av och finna stillhet. Med hjälp av olika yogapostitioner skapar vi förutsättningar för kropp, nervsystem och sinne att varva ner. I positionerna vilar man med hjälp av “props” (yogahjälpmedel) i form av bolsters, klossar och filtar. Klassen passar alla oasvett yoga-erfarenhet. Positionerna är mjuka och behagliga att utföra.  Restorative yoga är extra gynnsann för dig som har drabbats av utmattningssyndrom eller har stressproblemtik.  Ayurvediskt sätt passar den utmärkt för Vata och Pitta obalanser. Eller helt enkelt för dig som önskar en skön stund på mattan.

Ges som drop-in klass. Klassen är 75 min om inget annat anges.

Copyright @YOGA CHANDRA 2020 All Rights Reserved

Yoga Chandra är den lilla personliga shalan i östra Göteborg., Bagaregården. Johanna är utbildad Hälsoutvecklare, Ayurvedisk terapeut, mindfulnessinstruktör och yogalärare. 

Hon har studerat för några av Sveriges främsta yogalärare och har en inriktning mot lugnt Hathaflow och YinYoga. 

LET YOUR INNER LIGHT SHINE

KOMMANDE EVENTSYINYOGA-KURS 6 gr

9 Nov ~ Studion @18.15


YINYOGA 2,5 timme

15 Nov ~ Studion @18.15